25 May
Tuintheaterfestival Théâtre du Jardin
Spel
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff en anderen

In de Oranjerie van Den Helder vindt op 25 mei 2017 voor de vijfde keer het tuintheaterfestival Théâtre du Jardin plaats. De botanische tuin heeft dit jaar de sleutels overhandigd aan de Amsterdamse Theatertroep, die de programmering verzorgt en zelf speelt.

De voorstellingen duren ongeveer een halfuur en de bezoekers kunnen zelf een route bepalen, bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje en genieten van de unieke omgeving.

Op het programma van de Theatertroep staat Mannenpraatgroep, Mannenweekend, Zeur Niet (Annie MG) en No Impact. De Dansers uit Utrecht spelen Ten Noorden van Nergens, het Helderse duo Straalman en Vriesman speelt haar voorstelling Sirenen, er is film in de Kaktus Kino begeleid door live muziek en het Sonder Quartet brengt haar programma Heimwee.

De 82-jarige dichteres Judith Herzberg zal uit haar dichtwerk voordragen in de palmkas en tot slot, op het einde, als finale, zal er nog een geheim gezelschap worden ingevlogen met een geheime toegift die het de kooikarpers op de Japanse vijver nog flink moeilijk zal maken. Daarna blaast Altin Gün met hun magische Turkse melodieën het kaarsje uit.

Aankomende voorstellingen