EDUCATIE

De Theatertroep ontwikkelt op aanvraag diverse educatieve programma’s voor bij hun eigen voorstellingen; geheel in de sfeer en stijl die kenmerkend is voor dit collectief.

Dompel uw leerlingen onder in de wereld van de vaudeville, slapstick en cabarateske theatershow – altijd met literaire inhoud en gelaagdheid!

Er is altijd de mogelijkheid om een voorstelling bij te wonen in hun huistheater Frascati, of boek een voorstelling bij u op school. Met of zonder nagesprek, al dan niet aangevuld met een workshop spel of theatermaken.

Heeft u een vraag over het aanbod of wilt u (aangepaste) mogelijkheden bespreken? Mail naar educatie@theatertroep.nl

 

DE BONTE STOET (PO ONDERBOUW & BOVENBOUW)

Speciaal voor in deze rare tijden waarin de scholen niet naar het theater kunnen, komt de theatertroep naar de scholen toe! Zij speelt een mini-voorstelling op het schoolplein waarbij een compleet arsenaal aan circusdieren voorbij komt in een grote Bonte Stoet.

De dieren van het circus blijven maar piekeren. Ben ik eigenlijk wel goed genoeg? Wat kan ik eigenlijk nog meer? Ze voeren al hun trucjes nog uit, maar voor hoelang? Ook de circusdirecteur lijkt zijn talent verloren te zijn. Kan dit circus ooit nog succesvol worden?

Een vrolijke voorstelling over soms even willen verdwijnen, succes behalen en gelukkig zijn. Deze parade aan kleurrijke circusdieren en -artiesten brengt een vleugje magie in een grimmige tijd.

Pilot in juni 2021. Te boeken vanaf september 2021. Voor meer informatie over de Bonte Stoet op uw school, mail naar Merijn van Beusekom via educatie@theatertroep.nl 

 

STUK VOOR STUK (VO BOVENBOUW)

In het najaar van 2021 brengt de Theatertroep de voorstelling Stuk voor Stuk op de planken: een uitzonderlijk project in een uitzonderlijke tijd! De Theatertroep heeft zeven romanschrijvers de opdracht gegeven een eenakter te schrijven van tussen de tien en twintig minuten. Deze schrijvers wagen zich met deze eenakters aan het toneel.

De voorstelling belooft een bonte avond met eenakters te worden. Daar waar de tekst zich ervoor leent, pakken we uit met slapstick en grotesk spel, waar een tekst de serieuze of geëngageerde kant op gaat, bewegen we mee.

De jeugd leest steeds minder en de boekenwereld heeft het zwaar. Door deze cross-over willen we literatuur zo levendig brengen dat het ook de jongeren in ons publiek aanspreekt. We slaan de jonkies met schone taal om de oren. Ons doel is te laten zien dat theater en literatuur er voor iedereen is en helemaal niet saai, stoffig of ver van je af hoeft te staan.

De eenakters kunnen achter elkaar gespeeld worden of los van elkaar. In overleg kan bepaald worden welke eenakters het meest geschikt zijn om te spelen op uw school.

Te boeken vanaf september 2021. Voor meer informatie mail naar Merijn van Beusekom via educatie@theatertroep.nl