EDUCATIE

De Theatertroep ontwikkelt diverse educatieve programma’s voor bij hun eigen voorstellingen; geheel in de sfeer en stijl die kenmerkend is voor dit collectief. Dit kunt u vinden onder actueel aanbod of verwacht. Het is ook mogelijk om gedurende het schooljaar ander aanbod af te nemen, zonder  een voorstellingsbezoek. Dit is het reguliere aanbod. Heeft u een ander idee over een project op school en denkt u dat de Theatertroep hier bij past? Wij denken graag mee!

Dompel uw leerlingen onder in de wereld van de vaudeville, slapstick en cabarateske theatershow – altijd met literaire inhoud en gelaagdheid!

VERWACHT

WIE DE FUCK IS ALICE – DE THEATERTROEP

Najaar 2023. Een slapstick helletocht door hedendaags Nederland. Een nieuwe feministische impuls aan het Nederlandse komedierepertoire en een ode aan Greta Gerwig! Meer info volgt.


REGULIER AANBOD

Dit aanbod is altijd op afspraak en in overleg te boeken voor bij u op school. Wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met Merijn van Beusekom via educatie@theatertroep.nl

VOORTGEZET ONDERWIJS | ALLE LEERJAREN | HAVO/VWO | DRAMA, NEDERLANDS, MAATSCHAPPIJLEER OF CKV |

DE EERSTE MAANDAG (JAMAL OUARIACHI) – UNIEKE EENAKTER IN DE KLAS

De Eerste Maandag – Jamal Ouariachi

De Theatertroep komt naar uw school en speelt De Eerste Maandag, een gloednieuwe voorstelling die romanschrijver Jamal Ouariachia (bekend van o.a. roman ‘Een Honger’) speciaal voor het gezelschap schreef!

De Eerste Maandag is een voorstelling over zes millenials die een kelder invluchten na een, al dan niet, ingebeeld bombardement. Hier ontspint zich een absurdistisch en humoristisch gesprek met een serieuze ondertoon over heldenmoed, keuzevrijheid en het verschil tussen droom en daad.

Schrijver Jamal Ouariachi heeft een scherp inzicht in het menselijk falen en in het grote verschil tussen hoe je zou willen zijn en hoe je bent. Deze thema’s, gecombineerd met zijn heldere en gewiekste schrijfstijl, vinden veel aansluiting bij middelbare scholieren. Het is herkenbare materie, het zijn herkenbare personages en daardoor wordt de situatie, hoe absurd ook, invoelbaar.

Wij raden aan om de tekst vooraf te lezen in de klas! Die krijgt u van ons toegestuurd. Na de voorstelling gaan de toneelspelers graag in gesprek met de leerlingen om dieper in te gaan op de inhoud van De Eerste Maandag en de specifieke speel- en maakstijl van de Theatertroep.

De eenvoud van deze voorstelling  maakt het zeer geschikt om gewoon in een klaslokaal te spelen, bij u op school. De Eerste Maandag is een korte éénakter van 20 minuten. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek. Het programma past in één lesuur. Geschikt voor alle leerjaren in het kader van de vakken Drama, Nederlands, Maatschappijleer-Burgerschap of CKV.

ÉÉN LESUUR | PER KLAS 1000,- (VOOR IEDERE KLAS ERBIJ +250,-) | TE BETALEN VIA CJP!

VOORTGEZET ONDERWIJS | ALLE LEERJAREN | ALLE NIVEAUS | DRAMA

WORKSHOP THEATER MAKEN – SPELPLEZIER IN KORTE TIJD

De kale zangeres -Eugene Ionesco

De Theatertroep is expert in Vaudeville. Een oeroude theatervorm waar spel, dans en slapstick voorbijkomt in een wirwar aan groteske kostuums, muziek en bizarre toneelverbouwingen.

In deze workshop gaan de leerlingen met simpele opdrachten en enkele attributen zelf theater maken, gekleurd door een absurdistisch tintje. In korte tijd leren de leerlingen hoe zij met een klein idee, voorwerp of attribuut een hele voorstelling zouden kunnen maken, bestaande uit korte sketches! Ze fungeren zelf als speler én als maker/regisseur. De school kan in overleg een thema voordragen waarover zij de leerlingen theater willen laten maken.

MINIMAAL TWEE LESUREN | VANAF 225,- PER GROEP | TE BETALEN VIA CJP| NOTE: DEZE WORKSHOP KOMT HET BEST TOT ZIJN RECHT ALS DE GROEP NIET GROTER DAN 16 LEERLINGEN IS.

VOORTGEZET ONDERWIJS | LEERJAAR 4, 5 EN 6 | EXAMENLEERLINGEN DRAMA

MASTERCLASS META THEATER – VERDIEPING IN EEN MODERN GENRE

Ook eigen aan de stijl van de Theatertroep is het transparante spel en het werken met alles dat er bestaat in de actuele ruimte, ofwel meta theater.

De hele wereld is een schouwtoneel! Een uitspraak voor de leerlingen misschien niet onbekend. Maar wat als echt de hele wereld theater is? Wat als we niet weten waar het theater begint en het theater eindigt? Hoe absurd kan de werkelijkheid zijn? In deze workshop onderzoekt de theaterdocent samen met de leerlingen alle regels, afspraken en grenzen van theater en doorbreken zij lekker de vierde wand. De klas gaat aan de slag met demonstratief spel en alles wat er in de ruimte aanwezig is. Met allerhande voorwerpen uit het ‘echte leven’, maar ook met attributen en kostuums, creëren we binnen no time een wereld aan verbeelding. 

Bij voorkeur wordt deze workshop afgesloten met een (mini) presentatie. De verdiepingsgraad wordt aangepast aan de beschikbare tijd.

MINIMAAL DRIE LESUREN | VANAF 225,- PER GROEP | TE BETALEN VIA CJP| NOTE: DEZE WORKSHOP KOMT HET BEST TOT ZIJN RECHT ALS DE GROEP NIET GROTER DAN 16 LEERLINGEN IS.

PRIMAIR ONDERWIJS | GROEP 2 T/M GROEP 6

DE BONTE STOET – KLEURRIJKE DIERENPARADE OP HET PLEIN EN IN DE KLAS!

Heeft u zin in een theatraal feestje voor de kleintjes? De Theatertroep komt naar de scholen toe! Zij speelt een mini-voorstelling op het schoolplein waarbij een compleet arsenaal aan circusdieren voorbij komt in een grote Bonte Stoet.

De dieren van het circus blijven maar piekeren. Ben ik eigenlijk wel goed genoeg? Wat kan ik eigenlijk nog meer? Ze voeren al hun trucjes nog uit, maar voor hoelang? Ook de circusdirecteur lijkt zijn talent verloren te zijn. Kan dit circus ooit nog succesvol worden?

Een vrolijke voorstelling over soms even willen verdwijnen, succes behalen en gelukkig zijn. Deze parade aan kleurrijke circusdieren en -artiesten brengt een vleugje magie in een grimmige tijd.

60 MINUTEN | 1000,- PER VOORSTELLING OP HET SCHOOLPLEIN (INCLUSIEF MINIBEZOEK VAN DE DIEREN IN DE KLEUTERKLASSEN) | TE BETALEN VIA CJP

DE THEATERTROEP ZOEKT THEATERDOCENTEN

Ben jij bekend met het werk van de Theatertroep en de Spelersfederatie? Heb jij een voorliefde voor episch theater, vaudeville/slapstick en demonstratief spel? Hou jij van literaire toneelteksten in een heerlijke mix met volksvermaak? 

De Theatertroep en de Spelersfederatie willen hun poule van theaterdocenten uitbreiden. Heb jij affiniteit met dit soort theater en wel ruimte voor een nieuwe klus in seizoen 2022-2023? Graag maken we kennis met jou. Zoek contact met Merijn van Beusekom via educatie@theatertroep.nl

Note: de Educatie bij deze gezelschappen is langzamerhand aan het uitbreiden. Het gaat nu nog om af en toe een klus op aanvraag, maar in de toekomst gaat dit hopelijk meer worden! Een diploma Docent Drama of Theaterdocent is voor deze werkzaamheden een vereiste.