1 Jan - 1 Jan
Troupe en Nuit ’19
Credits Spel
Naar teksten van Cervantes, Shakespeare en Gogol tekst Luuk Ritmeester, Sytske van Koeveringe i.s.m. de opleiding Writing for Performance en de Theatertroep bewerking en enscenering de Theatertroep

De Theatertroep brengt kakelverse toneelkwakzalverij in klassiek-moderne vaudevillevorm.

Dit keer verknipt, verscheurt, en vernietigt de Theatertroep een aantal helden uit de (toneel)literatuur, ter viering van hun dramatische eeuwigheid. Koning Lear, Don Quichot en De Revisor moeten eraan geloven.
Drie maskerades op één avond: een koningsdrama; een middeleeuwse roadtrip; en een politieke satire. Koning Lear laat zich ter meerdere eer en glorie van zichzelf inpakken in een net van leugens en slijmerij. Don Quichot houdt krampachtig vast aan zijn ridderlijke waardes uit de tijd dat mannen nog mannen waren en vrouwen vrouwen. De Revisor ondervindt aan den lijve dat je niks hoeft te kunnen om beroemd te zijn. Een narcist op een troon, een populist op een paard, en een oplichter in Emmeloord. Drie onsterfelijke opgeblazen ego’s. De Theatertroep prikt ze door, lapt ze op en blaast er weer gebakken lucht in tot ze op springen staan.