10 Feb - 25 May
Keizer zonder Kleren
Gemaakt door Spel
De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In de voorstelling Keizer zonder Kleren, wil de Spelersfederatie laten zien welke kleine gebeurtenis er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt: door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten. Na Moord met een grote M is dit de tweede voorstelling van de Spelersfederatie.

De voorstelling speelt van februari t/m mei 2023 door heel Nederland

Cast & Crew

Spelers & Makers:
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever en Jonata Taal.

Eindregie:
Amira Duynhouwer

Teskt:
Jamal Ouariachi i.s.m. De Spelersfederatie
(de schrijver heeft inmiddels afstand genomen van de voorstelling)

Dramaturgie:
Céline Buren

Dramaturgie (stage):
Charley Yntema

Kostuum:
Timo Huijzendveld, Elian Smits & Jacob Kok

Techniek:
Iris Rodenburg & Asun Gaaikema

Muziek:
Bart Sietsema

Raad en advies:
Rosa Asbreuk

Met dank aan:
Theaterwerkplaats Haarlem, Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!), Harmonie de Oude Post, Inter Amicos, de Wilde Wereld, Lens Theatermakers, Talententheater Hoorn, Artiance Alkmaar, Theater Utrecht, toneelgroep Tot Ieders Genoegen, Doppio Eindhoven en PACT Amsterdam. En alle andere figuranten die hebben deelgenomen aan een repetitie dan wel uitvoering van Keizer zonder Kleren.

Foto:
Barbara Raatgever

Dit project is tot stand gekomen met een bijdrage van:
Fonds Podiumkunsten
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Fonds21
Cultuurfonds
Dioraphte
VSB Fonds

Aankomende voorstellingen