1 Jan - 1 Jan
Hoe echt is echt echt i.s.m. Judith Herzberg en Hans Man in ’t Veld
Gemaakt door Spel
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff

Op basis van improvisaties wordt met toneelauteur Judith Herzberg en regisseur Hans Man in ’t Veld geschreven aan een voorstelling voor aankomend theaterseizoen. De voorstelling zal op 8 januari 2016 in Theater Frascati te Amsterdam in première gaan en gaat daarna op tournee door Nederland. De voorlopige speellijst is in de rechterkolom te lezen.

“Hoe echt is echt echt” heeft als startpunt de documentaire Familie te huur. Een verhaal over een Japanse man die zich als acteur aan mensen verhuurt. Zijn opdrachtgevers vragen hem om een familielid of bekende te spelen op een publieke gelegenheid, zoals een huwelijk. Soms wordt hij ingehuurd als vader, soms als oom of verloofde.

Het stuk zal een compositie zijn van kleine scènes en korte dialogen waarbij altijd de vraag gesteld kan worden: is iemand zichzelf of speelt hij een rol? Waar in het grijze gebied tussen leugen en waarheid bevinden we ons?

Deze losse, elkaar doorsnijdende gesprekken vormen samen een geheel, waarbij langzaam duidelijk wordt wie wie is, hoe de verhoudingen zijn en tegen welke achtergrond dit luchtkasteel is opgebouwd.

Weet je wat.
Wat.
Ik herinner me jou eigenlijk helemaal niet.
Hoezo. Ik ben er toch gewoon.
Jawel, maar als ik aan vroeger denk, zie ik jou nooit voor me.

“Hoe echt is echt echt” en “Zeeziek in het zwembad” zijn als toneelluik uitgegeven door DE NIEUWE TONEELBIBLIOTHEEK. Na afloop van de voorstelling kan voor 10,- een exemplaar worden gekocht. Via http://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books/search?q=theatertroep is de tekst online te bestellen.

“Hoe echt is echt echt” wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.