24 Sep - 30 Nov
De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft!
Gemaakt door Spel
Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Eva M.C. Zanen, Matthijs Bockting, Lotte Melkert, Sjaan Hofstede, Joeri de Graaf.

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s. Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”.
De voorstelling werpt een kritische blik op de rol die media spelen binnen het publieke debat en de samenleving als geheel. Welke invloed hebben zij op de groei van de macht van populisten? Het lijkt er niet meer toe te doen of iets op een feit of een mening gestoeld is. De vraag wat echt en wat nep nieuws is, wordt steeds relevanter. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt.

Credits foto: Barbara Raatgever
Credits voorstelling:
Van en met: Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever
Regie: Eva M.C. Zanen
Tekst: Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen
Dramaturgie stage: Lotte Melkert
Vormgeving: Sjaan Hofstede
Muziek: Joeri de Graaf / Nineyard Audio
Educatie: Merijn van Beusekom

 

Aankomende voorstellingen