Februari 2021

Lieve nieuwsbrieflezers,

Het is alweer een tijd geleden dat jullie iets van ons hoorden. Het zijn dan ook erg rare tijden (sjonge jonge jonge) en we zijn de afgelopen maanden vooral bezig geweest met voorstellingen afzeggen, verplaatsen, opnieuw afzeggen, opnieuw verplaatsen, definitief afzeggen en nieuwe plannen maken. We houden de moed erin en drinken af en toe een (alcoholvrij) glaasje. In deze nieuwsbrief een greep uit onze bezigheden op dit moment!

 

 

HOKUS POKUS

Een (familie)voorstelling voor 6 tot 106 jaar over troost, gemis, verdwijnen en verschijnen.

Op 14 december 2020, de dag waarop wij HOKUS POKUS zouden opbouwen in de Krakeling, werd er een nieuwe lockdown afgekondigd. De voorstellingen werden opgeschort. Vooralsnog is nog steeds niet duidelijk wanneer we weer kunnen gaan spelen. Onze hoop is dat de theaters vanaf 3 maart weer open mogen. En dan kunnen we meteen van start! HOKUS POKUS speelt 3 t/m 6 maart in Frascati Theater en 7 en 11 t/m 14 maart in de Krakeling. We hopen jullie daar te zien!

HOKUS POKUS is een magisch, beeldende slapstick (familie)voorstelling met acts, liedjes, dansjes, mislukte goocheltrucjes en olifanten op ware grootte. De voorstelling is gebaseerd op Tommy Cooper, Laurel and Hardy, Buster Keaton, Monty Python, Calder en Popov. Met nieuwgeschreven teksten van Don Duyns.

Afbeelding: Roos Visser

 

 

Stuk voor Stuk

Ons volgende project is met de fantastisch leuke en getalenteerde schrijvers Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns. Ze kregen van ons de opdracht om elk een eenakter te schrijven van 10 tot 20 minuten. We hebben ze carte blanche gegeven! De enige restrictie is dat het geen monoloog mag zijn en minstens twee personages moet bevatten (geen maximum!). Ze gaan de uitdaging aan onder bezielende leiding van Josje Kraamer van Uitgeverij Querido. De eenakters zullen we in verschillende samenstellingen spelen, óf allemaal achter elkaar op één avond. Dit allemaal onder de noemer Stuk voor Stuk. Hopelijk vanaf september 2021 te zien in theaters, boekhandels, bibliotheken en op scholen door het hele land. Wij verheugen ons!

Foto’s: Milou van Hoof, Michel Boulogne Louwres, Misja Spoelstra, Irwan Droog, Irwan Droog, Arnout Hulskamp, Annaleen Louwes.

 

 

MOT

In MOT slaan Guy Corneille en Josephine van Rheenen van De Dansers en Jochum Veenstra en Roos Visser van De Theatertroep de handen ineen. Vier disciplines – dans, scenografie, teksttoneel en live muziek – vertellen samen het verhaal van een ontsnapping uit een nachtmerrie.

MOT zou vanaf 9 februari gespeeld hebben, maar wordt nu al bijna een jaar lang uitgesteld. We zullen binnenkort beslissen of we deze onderzoeksvoorstelling nogmaals verplaatsen of dat we tevreden moeten zijn met de paar keer dat we Theater Kikker voor een klein publiek speelden.

Foto: Bart Grietens

 

 

Welkom Lolita!

Lolita Storm (laatstejaars student Cultureel Erfgoed) komt ons de komende maanden versterken. Ze loopt stage en gaat zich vooral richten op marketing, publiciteit en fondsenwerving maar ook draait ze mee in de hele Theatertroep-molen. Een echte aanwinst, we zijn nu al heel erg blij met haar. 

 

 

‼️Red de Parade‼️

De Parade heeft voor ons altijd een bijzondere plek in ons hart. We zijn daar uitgegroeid tot wie en wat we zijn en we spelen er elke zomer weer met veel plezier. Omdat ze geen recht hebben op overheidssteun, want ze zijn ongesubsidieerd, verkeren ze nu in zwaar weer. Daarom deze clip, om te laten zien dat het nog veeeeeel te vroeg is voor de Laatste Zweef… 

Je kunt, als je iets kunt missen, Theaterfestival de Parade steunen via: www.deparade.nl/delaatstezweef

 

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF