3 Jul - 14 Jul
Het Zomerfestival van de Troost (met o.a. ‘De Formatie’ door Paul Haenen)
Gemaakt door Spel
o.a. Paul Haenen, De Theatertroep, Roel en Jos Maalderink / Plakshot, Joost Oomen en Jos Nargy / de Poezieboys, MC020, Kollektief op Kracht, Skip ’t script, Frank Sanders, Super Inca & The Galactic Green, Nachtschade.

Lieve mensen,

het is zover!

Per 1 juli dragen Paul Haenen en Dammie Van Geest na 35 jaar het Betty Asfalt Complex over aan De Theatertroep, die het theater zullen omdopen tot Theater de Richel.

De overdracht wordt gevierd met een gezamenlijk tweeweeks festival georganiseerd door de oude en de nieuwe uitbaters:

Het Zomerfestival van de Troost
Cultureel, Humoristisch en Strijdbaar!

Een zinderend zomerfestival waarin de blik naar de toekomst gericht is en waar een warm gevoel van samenzijn gevierd wordt. Een spetterende combinatie van cabaret, theater, poëzie, slapstick, eten, drinken en muziek. We vieren wat was, wat is en wat nog komen gaat.

Tijdens dit festival, dat zal plaatsvinden van 3 t/m 14 juli, zullen verschillende generaties samenkomen, zowel op het podium als onder het publiek. Elke avond is er een wisselend programma.

Het hoofdprogramma in de grote zaal wordt verzorgd door De Theatertroep en Paul Haenen en Dammie van Geest. Zo schrijft Haenen speciaal voor dit festival en voor de Theatertroep De Formatie; een politieke satire of ‘dramady’ over het formatieproces dat volgde op de verkiezingen van november ’23. Het is het eerste toneelstuk dat hierover op de planken gebracht wordt! Ook zijn er Vaudeville-voorstellingen van de Theatertroep te zien met sketches, liedjes, dansjes en slapstick.

In de kleine zaal is voorafgaand aan het hoofdprogramma een wisselende korte voorstelling te zien van:
Roel en Jos Maalderink, Plakshot (3 en 10 juli), Joost Oomen en Jos Nargy, de Poezieboys (4 juli), MC020 (5 juli), Kollektief op Kracht (6 en 7 juli), Skip ’t script (11 en 12 juli) en Frank Sanders (13 en 14 juli).

Op de weekenddagen zal er ook live muziek zijn, verzorgd door o.a. de bands: Super Inca & The Galactic Green (5 juli) en Nachtschade (12 juli).

Daarnaast is er elke dag een zomerse maaltijd te nuttigen in het bij de renovatie gecreëerde souterrain van het pand.

Er zijn twee ticketsoorten te koop:
Hele Zomeravond à €45,00: Een heerlijke maaltijd in het souterrain, voorprogramma in de kleine zaal en hoofdprogramma in de grote zaal.
Halve Zomeravond à €22,50: Hoofdprogramma in de grote zaal.
(Op de zondagen spreken we van een hele en een halve zomermiddag)

Let op, per ticketsoort zijn er slechts 55 tickets beschikbaar. Wacht niet te lang!

Foto: Barbara Raatgever

Aankomende voorstellingen